O staromestskej televízii ešte nerozhodli

4.10.2006
Páčil sa vám článok?

Miestne zastupiteľstvo by malo rozhodnúť o vzťahoch v staromestskej lokálnej televízii v máji. Minulý týždeň o tom rozhodli staromestskí poslanci, ktorí sa odmietli zaoberať návrhom základov téz o vzťahoch v televízii.

Mestská časť Bratislava - Staré Mesto hodlá založiť lokálnu televíziu spolu so spoločnosťou TV Centrum. Účasť mestskej časti v tejto spoločnosti, ktorá má prevádzkovať vysielanie televízie, poslanci schválili ešte vo februári. Minulý týždeň sa zaoberali materiálom, ktorý obsahoval základné tézy o vzájomných vzťahoch medzi mestskou časťou a spoločnosťou TV Centrum. Miestne zastupiteľstvo ho malo pôvodne iba vziať na vedomie. Viacerí poslanci však vyjadrili výhradu voči skutočnosti, že materiál neobsahuje nič konkrétne a nie je v ňom zmienka o financovaní televízie, prenájme priestorov, v ktorých bude sídliť či o tom, akým spôsobom bude poskytovaný mediálny priestor mestskej časti. Okrem poslanca Ondreja Dostála (OKS) sa v tomto zmysle vyjadril aj poslanec a zástupca starostu Andrej Petrek (SDKÚ-DS), ktorý uviedol, že materiál nehovorí „vôbec nič“. Nakoniec poslanci rozhodli o tom, že právne vzťahy v televízii prerokujú v máji, konkrétne znenie zmluvy pripraví komisia zložená z poslancov a zástupcov spoločnosti TV Centrum.

Ako sme už informovali, Staré Mesto vyčlenilo na zriadenie, vybavenie a prevádzku lokálnej televízie päť miliónov korún. Staromestskí poslanci vo februári schválili vstup mestskej časti do spoločnosti TV Centrum, pričom odsúhlasili, že Staré Mesto vloží do spoločnosti 40-tisíc korún, čo je 20-percentný podiel, väčšinový podiel, teda 80 percent, bude mať konateľ spoločnosti Ján Stanek. Pripomeňme, že v obchodom registri sú zaznamenané podiely J. Staneka (160-tisíc korún) a mestskej časti Bratislava - Staré Mesto (40-tisíc korún) v spoločnosti TV Centrum už od 23. septembra minulého roka. Boli tam teda zaznamenané takmer pol roku predtým, než vstup mestskej časti do spoločnosti schválilo staromestské zastupiteľstvo. Niektorí poslanci už vo februári vyslovili pochybnosti o nutnosti zriadenia lokálnej televízie, O. Dostál sa vtedy upozornil, že nie je úlohou samosprávy prevádzkovať televíziu.

Páčil sa vám článok?