Predĺžili povolenie na čiastočnú uzávierku nábrežia

3.9.2009
0
Páčil sa vám článok?

Mesto Bratislava predĺžilo povolenie na čiastočnú uzávierku Nábrežia arm. generála L. Svobodu, potvrdila to hovorkyňa bratislavského primátora Beatrice Szabóová. Pre úpravu komunikácie súvisiacu so stavbou Bratislava River Park mali do 22. augusta platiť na komunikácii dopravné obmedzenia, tie však pokračovali aj po tomto termíne.

Pre dodatočné práce totiž stavebník nestihol práce ukončiť včas, v polovici minulého týždňa požiadal o predĺženie povolení. Mesto mu tento týždeň vyhovelo. Povolenie na čiastočnú uzávierku časti vozovky tak platí do soboty 5. septembra, zvláštne užívanie chodníka do utorka 15. septembra.

Mesto však pre nedodržanie termínu v prvom povolení začalo vo štvrtok 27. septembra ako cestný správny orgán správne konanie. Stavebník mal povolenie do soboty 22. augusta, o jeho predĺženie požiadal v stredu 26. augusta.

Mesto tak napĺňa svoj zámer "striktne kontrolovať dodržiavanie povolení a bez milosti začať správne konanie voči každému, kto nebude rozkopávkové povolenie rešpektovať". Samospráva tak reaguje na ignorantstvo a arogantnosť niektorých firiem pri rozkopávkach.

Mesto už stavebníkovi poslalo oznámenie o začatí konania. Ten by sa mal do 15 dní odo dňa jeho doručenia k celej veci vyjadriť. "Doručenka o tom, že im oznámenie došlo, nám ešte neprišla," povedala Szabóová.

Dôvodom predĺženia prác bolo zistenie zlej kvality a malej únosnosti pôvodného podložia komunikácie, preto projektant žiadal jeho kompletnú výmenu. Inžinierske siete totiž museli v mnohých prípadoch sanovať, čím sa oddialil začiatok prác na úpravách komunikácie.

(sita)

Páčil sa vám článok?