Ružinovskí prváci dostanú príspevok 35 eur

12.8.2009
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavský Ružinov prispeje prváčikom základných škôl sumou 35 €. Za peniaze môžu rodičia nakúpiť deťom školské potreby, knihy či perá. Ako dnes povedal hovorca mestskej časti Maroš Smolec, podmienkou poskytnutia finančného príspevku je trvalý pobyt zákonného zástupcu v Ružinove.

Na príspevok má nárok každé dieťa. Ak je zapísané do školy v inej mestskej časti, je potrebné predložiť Rozhodnutie o prijatí dieťaťa do prvého ročníka v školskom roku 2009/2010," spresnil.

Zákonní zástupcovia detí, ktoré nastúpia do prvých ročníkov základných škôl v iných mestských častiach, sa môžu o finančnom príspevku informovať na referáte sociálnej politiky miestneho úradu alebo na telefónnom čísle 02/ 48 28 42 85.

"Miestny úrad bude aj v auguste zasielať oznámenia o tomto príspevku zákonným zástupcom detí zapísaných do prvých ročníkov ružinovských škôl," doplnil Smolec.

Príspevok sa bude vyplácať v pokladnici miestneho úradu na Mierovej ulici do konca októbra na základe oznámenia, ktoré občania dostanú. Smolec dodal, že finančný príspevok dávajú rodičom pravidelne už niekoľko rokov.

(sita)

Páčil sa vám článok?