Začína sa petícia občanov proti sektbaru

4.10.2006
Páčil sa vám článok?

Protesty proti výstavbe sektbaru na Hviezdoslavovom námestí, ktorú schválili poslanci mestskej časti Bratislava - Staré Mesto pribúdajú, začína sa už aj protestná petícia.

Podľa petície občania Bratislavy žiadajú, aby mestská časť Bratislava - Staré Mesto, jej poslanecký zbor, jej starosta a miestny úrad odstúpili od snáh povoliť a realizovať stavbu tzv. sektbaru na Hviezdoslavovom námestí, pretože sa tam zo žiadneho hľadiska nehodí. „Stavba by narušila kultúrny a oddychový charakter tohto parku,“ uvádza sa v petícii. „Celý priestor námestia bol na konci 18. storočia koncipovaný ako rekreačno-oddychový a túto funkciu spĺňa dodnes. Stavba sektbaru, ktorá by ho znehodnotila, nemá odôvodnenie, lebo na občerstvenie a prípadné použitie WC je v najbližšom okolí dostatok možností.“

Podľa petície občanov je Hviezdoslavovo námestie konečne na kultúrnej úrovni, pričom v Starom Meste sú iné, zanedbané námestia, napríklad Šafárikovo, ktoré by potrebovali skultúrnenie. Preto členovia petičného výboru navrhujú, aby mestská časť venovala pozornosť im a financie využila týmto smerom. Členovia petičného výboru, ktorí nám dali k dispozícii aj svoje mená a adresy, nás zároveň informovali, že petičné hárky sú k dispozícii od stredy 19. apríla zatiaľ na dvoch miestach - v Informačnom centre Bratislavského kultúrného a informačného strediska na Klobučníckej ulici a v cukrárni na Hviezdoslavovom námestí číslo 16.

Páčil sa vám článok?