O sektbare má opäť rokovať zastupiteľstvo

4.10.2006
0
Páčil sa vám článok?

Proti kontroverznému zámeru vybudovať na Hviezdoslavovom námestí sektbar vystúpil aj poslanec staromestského miestneho zastupiteľstva Michal Ambrovič (nezávislý), ktorý navrhne jeho zrušenie.

„O projekte výstavby sektbaru na Hviezdoslavovom námestí rokovalo Miestne zastupiteľstvo mestskej časti Bratislava – Staré Mesto už v minulosti,“ konštatoval. „Tento projekt som vtedy nepodporil, pretože ho považujem za nedobrý a pre našu mestskú časť nevýhodný. Na tomto zasadnutí projekt schválený nebol.“

Na 31. zasadnutí staromestského miestneho zastupiteľstva, ktoré sa konalo 21. februára, (M. Ambrovič neúčasť na ňom vopred ospravedlnil), bol opätovne tento projekt predložený. „Po politických dohodách a navyše aj po problémoch s nekorektnosťou pri hlasovaní bol tento projekt, žiaľ, schválený,“ uviedol M. Ambrovič. „Z vyššie spomenutých dôvodov som sa rozhodol, že na najbližšom zasadnutí zastupiteľstva 25. apríla predložím návrh na zrušenie uznesenia č. 23/2006 - Návrh modelu financovania projektu dobudovania Hviezdoslavovho námestia.“

O nekorektnosti pri hlasovaní, ktorú spomenul M. Ambrovič, sme už v Bratislavských novinách informovali. Po tom, čo sme zverejnili menovitý záznam hlasovania staromestských poslancov o zriadení sektbaru na Hviezdoslavovom námestí, sa nám ozvala poslankyňa Mária Filková (nezávislá), ktorá nás upozornila na závažné skutočnosti. Ako nám napísala, ju i jej kolegu poslanca Jaromíra Algayera (DÚ) mrzí, že v spomenutom zázname boli uvedení ako neprítomní na zasadnutí miestneho zastupiteľstva. Obaja totiž patrili k tým poslancom, ktorí hlasovali proti tejto stavbe. Podľa nej po prvom - podstatnom hlasovaní bolo o 10 minút druhé hlasovanie, a to o modeli financovania sektbaru. „Na výstupe z tohto hlasovania sme boli obaja záhadne uvedení ako neprítomní, hoci môžem vyhlásiť, že sme boli riadne prítomní od začiatku zasadania a ja až do jeho úplného záveru, keď som interpelovala (o čom je takisto záznam),“ konštatovala.

Ako sme už informovali, zámer vybudovať presklenný sektbar medzi sochou P. O. Hviezdoslava a šachovnicou na Hviezdoslavovom námestí z celkového počtu 37 staromestských poslancov schválili na februárovom rokovaní miestneho zastupiteľstva iba dvanásti, čo je necelá tretina. Do redakcie nám prišlo množstvo e-mailov, ktorých autori nesúhlasia s týmto zámerom.

Páčil sa vám článok?