Mesto Bratislava dostalo pokutu 50-tisíc korún

4.10.2006
Páčil sa vám článok?

Protimonopolný úrad SR 4. apríla rozhodol, že mesto Bratislava porušilo zákon o ochrane hospodárskej súťaže a udelil mu pokutu 50-tisíc korún.

Podľa rozhodnutia mesto Bratislava porušilo zákon o ochrane hospodárskej súťaže tým, že v dodatku k zmluve so spoločnosťou JCDecaux Slovakia, s.r.o., sa zaviazalo, že vo vzdialenosti 50 metrov od reklamných nosičov spoločnosti JCDecaux Slovakia, s.r.o., nepovolí umiestňovanie iných reklamných nosičov. Pre ostatné spoločnosti však platilo podľa pokynu primátora, ktorý upravoval umiestňovanie reklamných, informačných a propagačných zariadení na cestách I. a II. triedy, že vzdialenosť medzi reklamnými plochami pri cestách II. triedy je najmenej 25 metrov. Úrad dospel k záveru, že tým dochádzalo zo strany mesta k zjavnej podpore jednej spoločnosti a k diskriminácii ostatných podnikateľov, a tým aj k obmedzovaniu súťaže.

Štrnásteho apríla minulého roku bol podpísaný dodatok k zmluve zrušujúci zvýhodňovanie podnikateľa JCDecaux, s.r.o., čím došlo k odstráneniu protisúťažného konania hlavného mesta. Rozhodnutie Protimonopolného úradu SR nie je právoplatné a je možné sa proti nemu odvolať do 15 dní od doručenia.

Páčil sa vám článok?