Bratislavčanov čaká víkend otvorených dverí

4.10.2006
Páčil sa vám článok?

Tretí ročník podujatia Bratislava pre všetkých: dni otvorených dverí samosprávy hlavného mesta, s ktorým prišla samospráva v roku 2004, sa uskutoční počas víkendu 22. a 23. apríla.

Cieľom podujatia, ktoré namiesto jedného dňa tentoraz potrvá dva dni, je sprístupniť obyvateľom Bratislavy bezplatne čo najviac služieb a atrakcií, ktoré im počas roka ponúkajú mestské organizácie. Ich podrobný prehľad sme uverejnili v predchádzajúcom vydaní Bratislavských novín. V minulom roku navštívilo jednotlivé akcie a podujatia v rámci Dňa otvorených dverí samosprávy takmer 50-tisíc ľudí. Práve preto sa primátor mesta Andrej Ďurkovský rozhodol tento úspešný projekt rozšíriť v tomto roku na celý víkend.

„Chceme spoluobčanom príťažlivou formou dať vedieť, že mesto nie je len magistrát, mestské zastupiteľstvo alebo mestské časti, ale napríklad aj mestské múzeum, galéria, knižnica, Zimný štadión Ondreja Nepelu, Plaváreň Pasienky, Zoologická záhrada či lesopark,“ uviedol A. Ďurkovský, ktorý tento projekt inicioval.

K iniciatíve mesta sa aj v tomto roku pridali noví partneri - Bratislavská vodárenská spoločnosť, ktorá v tomto roku oslavuje 120. výročie založenia prvej mestskej vodárne, Komunitná nadácia Bratislava, ale aj Mestské lesy a občianske združenie Slobodný bajker.

Vzhľadom na obrovský záujem verejnosti bude mať väčšina organizácií v tomto roku namiesto dňa otvorených dverí celý víkend otvorených dverí, a teda bezplatný vstup. Táto informácia zrejme poteší najviac priaznivcov ZOO, ktorá v sobotu 22. apríla sprístupní nový pavilón šeliem, ale aj športovísk StaRZ-u, múzea a galérie. Z podujatí, ktoré sa uskutočnia iba v sobotu 22. apríla, sa pozornosť sústredí na happening Dobrí ľudia na lavičkách na Hlavnom námestí, ktorým mesto námestie oficiálne odovzdá verejnosti do užívania po jeho niekoľkomesačnej obnove. Zaujímavý program pripravujú organizátori aj na Devíne. Ten vyvrcholí vo večerných hodinách vystúpením Martina Babjaka.

V nedeľu 23. apríla zase predvedú svoje umenie jazdci na horských bicykloch na zjazdovej trati Rohatka na Kamzíku, zadarmo bude fungovať sedačková lanovka, bobová dráha a fanúšikovia turfu sa bezplatne dostanú na dostihový míting na štátnom závodisku. Počas víkendu nebudú chýbať ani ďalšie obľúbené podujatia z minulých rokov - Bratislavský jarmok, nonstop kino Čas, prehliadky mesta historickou električkou, vystúpenia detí zo základných umeleckých škôl alebo vstup do podzemia na mieste pôvodnej Kaplnky sv. Jakuba.

Páčil sa vám článok?