Zelenú linku preťažili sťažnosti na komáre

19.7.2009
0
Páčil sa vám článok?

Zelenú linku v bratislavskej Petržalke preťažili v uplynulých dňoch podnety obyvateľov celého mesta v súvislosti s premnoženými komármi. Pre agentúru SITA to uviedol hovorca Petržalky Ľubomír Andrassy.

Telefónnu linku mestská časť zriadila v apríli minulého roka na bezprostrednú komunikáciu Petržalčanov s miestnym úradom o problematike udržiavania čistoty na verejných priestranstvách a v okolí kontajnerových stojísk.

"Volali aj obyvatelia iných mestských častí, ktorých trápili komáre a pýtali sa, kedy sa bude postrekovať," povedal Andrassy. Z priemerných denných 20 podnetov sa ich počet zvýšil na 100 až 120. "Lenže potom sa nemohli dovolať Petržalčania a písali maily, či máme dovolenky alebo je linka pokazená," doplnil Andrassy. Samospráva sa preto podľa hovorcu všetkým ospravedlňuje. "Mrzí nás to. Ale možno by bolo na zvážení aj iných mestských častí, či by takúto linku nespustili," konštatoval Andrassy.

Mestská časť zatiaľ s chemickým postrekom proti komárom skončila. "Podarilo sa nám eliminovať ich kalamitný výskyt na bežný. Úplne sa ale odstrániť nedajú, sú súčasťou leta," uviedol Andrassy. Tohtotýždňový postrek vyšiel Petržalku na takmer 6 500 eur. V súčasnosti sa mestská časť zameriava v súvislosti s podnetmi občanov na zelenej linke na čísle 02/ 68 286 853 na kosenie trávy.

(sita)

Páčil sa vám článok?