Poslanci opäť o štúdii Ružinovská - východ

29.6.2009
0
Páčil sa vám článok?

Poslanci bratislavského Ružinova sa budú na utorkovom zastupiteľstve opäť zaoberať výsledným variantom urbanistickej štúdie Ružinovská ulica - východ. Štúdia rieši záver Ružinovskej cesty od križovatky Tomášikova smerom k letisku.

Urbanistická štúdia by mala slúžiť ako územno-plánovací podklad pre spracovanie územných plánov zón či zmeny v územnom pláne mesta, mala by zabrániť ďalšiemu zahusťovaniu v tejto mestskej časti.

Materiálom sa poslanci zaoberali už na februárovom rokovaní, nezískal však dostatočnú podporu. Poslancom chýbal v materiáli komplexný zoznam navrhovaných zmien a doplnkov, zdal sa im nejednoznačný, neucelený a nezrozumiteľný.

Na programe je aj návrh zadania pre urbanistickú štúdiu polyfunkčného areálu v lokalite Nivy - "Dunajské predmestie“ ako aj návrh na schválenie úveru na revitalizáciu základných a materských škôl. Poslanci budú rokovať aj o návrhu zásad na vydávanie povolenia na pridelenie vyhradeného parkovacieho miesta či o prevode niektorých nebytových priestoroch.

(sita)

Páčil sa vám článok?