Na webstránke Petržalky bude viac informácií

24.6.2009
0
Páčil sa vám článok?

Internetová stránka bratislavskej Petržalky bude poskytovať viac informácií. Miestny úrad ju plánuje počas letných prázdnin rozšíriť o zoznam zmlúv uzavretých petržalskou samosprávou, o zápisnice z rokovaní miestnej rady či o správy z výsledkov kontrol miestneho kontrolóra, informoval hovorca Petržalky Ľubomír Andrassy.

Neziskové organizácie, právnické osoby i verejnosť tak budú mať prehľad o pravidlách poskytovania dotácií a o účele ich použitia vďaka vytvoreniu nového linku - "Dotácie“. Súčasné grafické i obsahové zameranie internetovej stránky vychádza podľa hovorcu z priorít samosprávy, otvárania a približovania verejnej správy k občanom.

"Strategickým cieľom postupnej informatizácie mestskej časti je vybudovať moderný digitálny úrad, ktorý poskytne občanovi nielen bežné informácie o živote v najväčšej bratislavskej mestskej časti, ale pomôže mu tiež pružne vybaviť úradné záležitostí v elektronickej podobe," doplnil.

Novú internetovú stránku petržalskej samosprávy navštívilo podľa Andarssyho za prvých osemdesiat dní viac ako stotisíc návštevníkov a mesačný priemer návštevnosti sa tak dostal nad úroveň 30-tisíc. "Zo strany verejnosti je najväčší záujem o informácie uverejňované v časti Verejné súťaže a Investičná činnosť.

Zaujímavosťou je napríklad i to, že webová stránka je často vyhľadávaná z členských štátov Európskej únie, Kanady či USA," konštatoval. Počas mesiaca máj bolo podľa neho zaznamenaných takmer sedemtisíc vstupov do sekcie oznamy v súvislosti s prípravou volieb do Európskeho parlamentu.

Ako tiež Andrassy uviedol, stránka spĺňa kritériá informatizácie verejnej správy, transparentného, otvoreného informovania verejnosti o rozhodnutiach miestneho úradu, pričom špecifikom je Elektronická úradná tabuľa. Všetky elektronický zverejňované informácie môžu pritom získavať aj zrakovo postihnutí občania, pretože stránka plne podporuje systém Blind Friendly.

(sita)

Páčil sa vám článok?