Grösslingovú ulicu chcú rekonštruovať

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Bratislava - Staré Mesto pripravuje rekonštrukciu Grösslingovej ulice. Povrchy vozovky a chodníkov majú mať rovnaký charakter ako na nedávno zrekonštruovanej Dunajskej ulici.

Ulica bude obnovená v celom úseku od Štúrovej ulice po Dostojevského rad. Dôvodom obnovy je, že po rozkopávkach zapríčinených opravami inžinierskych sietí sú chodníky i vozovka na viacerých miestach prepadnuté. Nedostatkom je aj to, že priechody pre chodcov a výstupy na chodníky nie sú urobené bezbariérovo, vozovka má minimálne priečne a pozdĺžne sklony a zle odvádza vodu. Mnohé uličné vpuste sú nefunkčné.

Rekonštrukcia by sa mala uskutočniť v piatich etapách: v prvej z nich by sa mal obnoviť úsek Štúrova - Bezručova, v druhej úsek Bezručova - Klemensova, v tretej úsek Klemensova - Lazaretská, v štvrtej úsek Lazaretská - Ulica 29. augusta a v piatej Ulica 29. augusta - Dostojevského rad. Okolo existujúcich stromov budú osadené liatinové mreže, v križovatkách Grösslingovej s Klemensovou, Lazaretskou a Ulicou 29. augusta budú umiestnené retardéry. Podľa našich informácií zo staromestského miestneho úradu bude stavba koordinovaná s pripravovanými investíciami správcov objektov a inžinierskych sietí.

Je predpoklad, že projektová dokumentácia stavby bude odovzdaná v polovici apríla. Mestská časť chce ulicu opraviť v druhej polovici tohto roka. Náklady na túto investíciu predstavujú asi 25 miliónov korún.

Páčil sa vám článok?