Petržalka pripravuje tradičné denné detské tábory

12.6.2009
0
Páčil sa vám článok?

Petržalka pripravuje aj na tohtoročné leto denné detské tábory. Obľúbené tvorivé dielne otvoria v Centre voľného času na Gessayovej ulici. Deti sa budú môcť naučiť napríklad maľovať na sklo, čipkovať, formovať z hliny, pracovať s drevom či farbami, chýbať by nemali ani ukážky drotárstva.

Malí návštevníci sa však môžu tešiť aj na rôzne rozprávkové hry a výlety do prírody. Ako ďalej uviedol hovorca Petržalky Ľubomír Andrassy, detské tábory sú týždenné a stoja 30 €. Rodičia môžu deti prihlásiť každý deň od 14:00 do 17:00. Bližšie informácie sú na internetovej stránke www.cvcgesba.edu.sk, poskytnú ich aj na telefónnom čísle 62 315 979.

Pre malých Petržalčanov sú pripravené aj ďalšie možnosti trávenia voľného času počas letných prázdnin. Počas júla a augusta ich pripravuje agentúra Kubus v spolupráci s umelcami či príslušníkmi polície. "Šikovné ruky si budú môcť otestovať dievčatá a chlapci každý pracovný deň v tábore na Pankúchovej ulici," uviedol Andrassy.

Na ihrisku na Bosákovej ulici budú môcť riešiť detské kriminálne prípady, spoznať dopravné značky či zúčastniť sa na rôznych záchranných akciách. Bližšie informácie o táboroch nájdu záujemcovia na internetovej stránke www.dennetabory.sk alebo na telefónnom čísle 0918 77 99 23.

Deti zo sociálne slabších rodín môžu aspoň časť letných prázdnin stráviť na Duchonke. Desaťdňové pobyty sú určené 50 Petržalčanom vo veku od sedem do 15 rokov. "Oslovujeme rodiny, ktoré má miestny úrad v databáze sociálne slabších rodín alebo rodín v hmotnej núdzi. Rodičia sa však na nás môžu obrátiť aj sami," vysvetlil Andrassy. Rodičia môžu svoje dieťa zapísať do konca júna. Prvý turnus je naplánovaný od 19. júla do 28. júla, druhý od 28. júla do 6. augusta.

(sita)

Páčil sa vám článok?