Na Fedinovej v Petržalke by mala byť opäť škôlka

9.6.2009
0
Páčil sa vám článok?

V budove bývalej materskej školy na Fedinovej ulici v Petržalke by mala byť v budúcnosti opäť škôlka. Tá bude v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti. Rozhodli o tom poslanci. Prvým krokom miestnej samosprávy však bude rekonštrukcia objektu. Mestská časť má záujem túto budovu zrekonštruovať, teda opraviť strechu či vymeniť okná.

Takáto rekonštrukcia by mohla trvať tri až päť mesiacov, náklady sa zatiaľ odhadujú na približne milión eur. Rekonštrukcia budovy by sa mohla stihnúť do konca roka, aby v roku 2010 mohla budova slúžiť dočasne ako detašované pracovisko niektorej zo súčasných 19 materských škôl.

Takto by mala fungovať dovtedy, pokiaľ nebude oficiálne zaradená do siete škôl a školských zariadení. Rekonštrukciou budovy by sa však mali poslanci zaoberať na zastupiteľstve v júli. Vyjasniť by sa mal následne spôsob financovania ako aj harmonogram rekonštrukcie objektu. Vylúčené nie je ani to, že miestna samospráva rozhodne o komplexnej rekonštrukcii objektu. Tá by však bola drahšia a dlhšia.

Budova bývalej škôlky je dlhší čas prázdna, keďže vedenie mestskej časti zrušilo nájomný vzťah s predchádzajúcim nájomníkom predčasne. Zmluva bola podpísaná do konca júla 2027. Mestská časť však v súčasnosti platí za stráženie budovy.

O budúcom možnom využití sa malo rozhodnúť vo verejnej obchodnej súťaži. Poslanci pritom ešte začiatkom tohto roka rozhodli, že v budove by malo byť opäť školské zariadenie. Výberové konanie malo vybrať jeho prevádzkovateľa, keďže mestská časť ho prevádzkovať nechcela.

Budúcnosť budovy však nebola jasnejšia ani v máji. Do súťaže sa totiž prihlásil iba jeden záujemca, lenže ani ten nesplnil súťažné podmienky. Komisia navrhla súťaž zrušiť.

(sita)

Páčil sa vám článok?