Poslanci o inšpektoroch verejného poriadku

8.6.2009
0
Páčil sa vám článok?

O možnom zvyšovaní počtu inšpektorov verejného poriadku v bratislavskej Petržalke by mali v utorok rokovať poslanci na zasadnutí miestneho zastupiteľstva. V súčasnosti pôsobia v petržalskej lokalite Lúky dvaja inšpektori, ich počet by sa po schválení miestnym parlamentom mohol zvýšiť na šesť.

Tým by sa mohla "monitorovať" celá mestská časť. Mestskú časť by to do konca roka stálo okolo 30-tisíc €. Úlohou inšpektorov je pritom upozorňovať na nedodržiavanie noriem, právnych predpisov a všeobecne záväzných nariadení mestskej časti.

Tie sa týkajú najmä dodržiavania čistoty na verejných priestranstvách a pravidiel držania psov. Zároveň však monitorujú stav verejného osvetlenia, ciest, chodníkov či terás. Počas doterajšej polročnej služby napríklad zistili 136 priestupkov v súvislosti so znečisťovaním kontajnerových stanovíšť. Vo väčšine prípadov však "zodpovední" vykonali nápravu, čím mestská časť ušetrila 28-tisíc €.

Na programe zastupiteľstva je aj stanovisko k zmenám a doplnkom územného plánu zóny Celomestského centra medzi Starým a Prístavným mostom, stanovisko mestskej časti k čistopisu urbanistickej štúdie Južné mesto - zóna A, dlhodobý prenájom pozemkov v lokalite Panónska cesta na 30 rokov, alternatívne možnosti využitia objektu na Fedinovej ulici, inštalácia monitorovacieho systému v objekte na Čapajevovej ulici či menovanie konateľa Bytového podniku Petržalka, s.r.o.

(sita)

Páčil sa vám článok?