Voličské preukazy si vybavilo 480 Staromešťanov

4.6.2009
0
Páčil sa vám článok?

Záujem obyvateľov bratislavského Starého Mesta o voličské preukazy pre voľby do Európskeho parlamentu v posledných hodinách vzrástol, informovala hovorkyňa mestskej časti Alena Kopřivová.

"Dožadujú sa ich osoby, ktoré sa v deň volieb budú zdržiavať mimo svojho trvalého bydliska, no nemienia svoje hlasy nechať prepadnúť," konštatovala. Dnes o 14:00 vydala podľa nej mestská časť 480. voličský preukaz. "V priemere si v námietkovej kancelárii miestneho úradu vyzdvihne v súčasnosti každú hodinu voličský preukaz 15 občanov," spresnila hovorkyňa.

Voličské preukazy si Staromešťania môžu vybaviť v námietkovej kancelárii na Vajanského nábreží do piatka do 15:00. Podľa informácie šéfa staromestského volebného tímu Karla Panczu svoje volebné právo využijú v zahraničí traja Staromešťania, ktorí sa momentálne zdržiavajú na území niektorej z krajín Európskej únie. Svoje hlasy odovzdajú kandidátovi krajiny, v ktorej sa 6. júna budú nachádzať.

V Starom Meste je v zoznamoch oprávnených voličov pre eurovoľby zapísaných 36 908 občanov, z nich 81 pristúpi v sobotu k volebným urnám po prvý raz. Staromestská samospráva vytvorí počas volieb do Európskeho parlamentu 38 volebných okrskov, volebných miestností, ktoré budú v sobotu 6. júna otvorené od 7:00 do 22:00.

(sita)

Páčil sa vám článok?