Erotický salón by muselo kúpiť mesto

3.6.2009
0
Páčil sa vám článok?

Starosta Petržalky Milan Ftáčnik a majiteľ erotického salóna Messalina Club v Sade Janka Kráľa majú za sebou stretnutie, z ktorého vyplynulo, že prevádzkovateľ kontroverzného zariadenia pripúšťa ďalšie rokovania na tému prípadného predaja budovy či zámeny za iný objekt.

Podľa hovorcu Petržalky Ľubomíra Andrassyho, majiteľ salónu to nevylúčil, ale ani nepotvrdil. Jednoznačne však odmietol špekulácie, že budovu už raz ponúkal, a to za milión eur. Mestská časť chce teraz preskúmať možnosti zmeny prevádzkových hodín, ktoré by presunutím na inú dobu sťažili podnikanie tohto typu zariadenia.

Do diania okolo salóna by mohlo vstúpiť aj mesto. Hovorkyňa magistrátu Eva Chudinová totiž pripustila, že ak by petržalská mestská časť vyčerpala všetky možnosti, mesto by teoreticky bolo ochotné rokovať o kúpe budovy. Súhlasné stanovisko však budú musieť dať mestskí poslanci.

Prvá je stále na rade Petržalka, pretože budova stojí na jej území. Jej samospráva však priznáva, že nemá dostatok financií, aby tento problém vyriešila odkúpením, a tak by sa to podľa hovorcu mestskej časti Ľubomíra Andrassyho mohlo riešiť len trojdohodou Petržalky, mesta a majiteľa salónu. Námestník primátora a člen občianskej iniciatívy Vráťme dôstojnosť Sadu Janka Kráľa Tomáš Korček zase tvrdí, že kúpa budovy je krajné riešenie a zámenu budov vyhlásil za niečo, čo by presunulo tento problém do inej lokality. Iniciatíva aj prevádzkovateľ teraz plánujú urobiť na budovu znalecký posudok.

Protesty proti erotickému salónu pokračovali aj počas víkendu. Približne 120 občanov sa zúčastnilo na sobotňajšom zhromaždení pri salóne, kde zopakovali svoj odpor proti pokračovaniu činnosti tohto zariadenia v Sade Janka Kráľa.

(brn)

Pod petíciu proti erotickému salónu v Sade Janka Kráľa sa už podpísalo vyše 3000 ľudí.
FOTO - SITA

Páčil sa vám článok?