Už aj miestni poslanci odmietajú erotický salón

6.5.2009
0
Páčil sa vám článok?

Erotický salón Messalina v Sade Janka Kráľa má ďalších súperov. Poslanci petržalského miestneho zastupiteľstva podporili občiansku iniciatívu Vráťme dôstojnosť Sadu Janka Kráľa požadujúcu zrušenie erotického salóna a chcú znepríjemniť fungovanie salóna.

Poslanci sa tým pokúsia dosiahnuť jeho zrušenie, prípadne presťahovanie do inej lokality. Jedným zo spôsobov by podľa poslancov mohlo byť zabránenie vjazdu motorových vozidiel od Nového mosta a osadenie zákazových bariér, o čom sa však uvažuje už dlhší čas.

„S mestskou políciou riešime zákaz vjazdu motorových vozidiel k budove,“ informoval ešte vo februári Bratislavské noviny petržalský hovorca Ľubomír Andrassy (BN 4/2009). Súčasne vtedy konštatoval: „Objekt je v súkromných rukách. Zo strany miestnej samosprávy nie je možné podniknúť opatrenia, keď sú dodržané zákonné podmienky. Nedochádza k porušovaniu platných zákonných pravidiel. Miestny úrad neeviduje sťažnosti Petržalčanov na rušenie nočného kľudu, na akékoľvek konflikty, výtržnosti v tejto lokalite.“

Zdá sa však, že situácia sa mení a samospráva začína konečne rešpektovať názory verejnosti. Dodržiavanie zákonov, v tomto prípade vjazdu vozidiel, by mala strážiť polícia. Pomôcť by malo aj osadenie betónových stĺpikov, z ktorých boli mnohé zničené. Vyriešiť ale treba aj jazdy cez trávnik, ktorými si návštevníci skracovali cestu. Starosta Milan Ftáčnik navyše prešetrí prevádzkové hodiny, keďže sa objavili názory, že majiteľ salóna nedodržiava všeobecne záväzného nariadenia z roku 2006.

Jedným z riešení problému by mohlo byť odkúpenie salóna. Majiteľ požaduje približne milión eur, pričom budovu kúpil za 150 000 eur. V roku 2000 ju ponúkol za 450 000 eur, ale petržalská samospráva na to nereagovala.

(mm)

Páčil sa vám článok?