Petržalka plánuje zrevitalizovať Ovsištské námestie

5.5.2009
0
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Petržalka plánuje zrevitalizovať Ovsištské námestie. Mestská časť chce týmto krokom zlepšiť životné prostredie, možnosti relaxu a zvýšiť atraktivitu tejto lokality. Plány mestskej časti sú zatiaľ len vo forme projektového zámeru.

Ten počíta s úpravou terénu a zatrávňovaním, výsadbou kríkov a vyrastených stromov, vybudovaním chodníkov ako aj s osadením lavičiek, košov a drobnej architektúry. Samotný projekt zatiaľ vypracovaný nie je, projektovú dokumentáciu pre revitalizáciu bude treba ešte vypracovať.

Tá by mala odpovedať na otázku, ako konkrétne by sa malo Ovsištské námestie zrevitalizovať, teda ako by mohlo v budúcnosti vyzerať. Na projekt obnovy tejto lokality sa v súčasnosti odhadujú náklady okolo 107 183 €, mestská časť sa chce v tejto súvislosti uchádzať aj o peniaze z eurofodov.

Poslanci preto dnes na zasadnutí zastupiteľstva odsúhlasili kofinancovanie projektu a vyčlenenie 5 360 € z rozpočtu mestskej časti. Suma predstavuje potrebných päť percent, ktoré sú podmienkou predkladania žiadostí.

(sita)

Páčil sa vám článok?