Obnovené turistické centrum už funguje

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

V utorok 21. marca primátor Andrej Ďurkovský otvoril Turistické informačné centrum, ktoré sídli v zrekonštruovaných priestoroch informačného strediska na Klobučníckej ulici.

Rekonštrukcia informačného strediska na Klobučníckej ulici na Turistické informačné centrum je súčasťou vybudovania komplexného informačného systému v Bratislave, ktorého cieľom je zvýšenie štandardu poskytovaných služieb, aby zodpovedali požiadavkám trhu a využívali najmodernejšie technológie založené na internete a databázových softvérových aplikáciách.

Rekonštrukcia informačného centra Bratislavského kultúrneho a informačného strediska na Klobučníckej ulici sa začala prvého novembra minulého roku a počas nej pracovalo centrum v náhradných priestoroch na Uršulínskej ulici. Celkové investičné náklady na rekonštrukciu Turistického informačného centra predstavujú vyše 13,6 milióna korún. V rámci nej sa uskutočnila komplexná prestavba priestoru, ktorý bol v dezolátnom stave, revitalizovali sa všetky inžinierske siete a zmenilo sa dispozičné riešenie prevádzkového priestoru tak, aby umožnil maximálne využitie moderných informačných technológií. Priestor pre zákazníkov sa zväčší a bude vybavený voľne dostupnými informačnými a prezentačnými technológiami pre klientov, pričom vďaka využitiu dotykových informačných internetových terminálov zabezpečí aj poskytovanie informácií nonstop.

Turistické informačné centrum bude poskytovať turistické a všeobecné informácie pre domácich i zahraničných turistov. Bude sprostredkúvať ubytovanie v hoteloch, penziónoch, hosteloch a v súkromí, pripravovať tematické prehliadky mesta a blízkeho okolia a výlety pre obyvateľov Bratislavy. Zabezpečí aj centrálny predpredaj vstupeniek na rôzne domáce a zahraničné podujatia. Doplnkové služby sa rozšíria o predaj turistickej literatúry a suvenírov.

Páčil sa vám článok?