Krajský parlament predsa funguje

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Podpredsedom Bratislavského samosprávneho kraja sa stal poslanec za Stranu maďarskej koalície (SMK) Gabriel Agárdy. Pri hlasovaní na zasadnutí krajského zastupiteľstva minulý týždeň získal najviac hlasov.

Predseda samosprávneho kraja Vladimír Bajan navrhol troch kandidátov na podpredsedov, pričom poslanci Juraj Plechlo (ANO) a Bystrík Hollý (KDH) nezískali dostatok hlasov. Krajského podpredsedu malo zastupiteľstvo zvoliť už vo februári, poslanci z SDKÚ-DS, ANO a SMK sa však odmietli zúčastniť na hlasovaní, keďže predseda nenavrhol viacerých kandidátov. Teraz zastupiteľstvo podpredsedu zvolilo, a to aj proti vôli SDKÚ-DS, ktorá má v krajskom parlamente najsilnejší poslanecký klub.

Krajskí poslanci schválili aj zvýšenie počtu zamestnancov úradu samosprávneho kraja o 40 úradníkov. Návrh zvýšiť počet zamestnancov o 38 opäť predložil predseda V. Bajan po tom, ako rokovanie o návrhu prerušil po rozsiahlej diskusii na februárovom zasadnutí. Na návrh poslanca Milana Ftáčnika (SMER-SD), ktorý si Bajan osvojil, sa navrhovaný počet zamestnancov zvýšil o dvoch pre oddelenie školstva, mládeže a športu. Počet zamestnancov tzv. župného úradu sa tak zvýši na 165. Nových zamestnancov budú vyberať v konkurzoch s pomocou personálnych firiem, prvé konkurzy by mali byť na prelome marca a apríla. Náklady úradu by sa po rozšírení mali zvýšiť ročne o 9 miliónov korún.

Páčil sa vám článok?