Bratislava lákala investorov na veľtrhu

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Pred pár dňami vyvrcholil veľtrh MIPIM, najväčšia európska prehliadka nehnuteľností a investičných príležitostí, ktorého 17. ročník sa konal vo Festivalovom paláci vo francúzskom prímorskom meste Cannes od utorka 14. marca.

Medzi významnými mestami a regiónmi sa snažilo posilniť svoju pozíciu a pritiahnuť pozornosť zahraničných investorov po prvý raz aj hlavné mesto Slovenskej republiky Bratislava.

Bratislavský primátor Andrej Ďurkovský, ktorý viedol prezentáciu Bratislavy na veľtrhu, na margo premiérovej účasti hlavného mesta uviedol: „Náš debut na MIPIM sme starostlivo pripravovali niekoľko mesiacov. Načasovali sme ho na schválenie strategického rozvojového materiálu mesta - nového územného plánu. Naším cieľom je priviesť do Bratislavy ďalších silných investorov, ktorí niečo znamenajú v európskom meradle a svojou prítomnosťou môžu zvýšiť kvalitu investičných projektov.“

Expozícia Bratislavy patrila vo svojej kategórii medzi najvydarenejšie. Prispela k tomu veľmi kvalitná prezentácia stánku na ploche 136 m2, na ktorého realizácii sa okrem mesta podieľalo aj 5 spoluvystavovateľov. Takýto charakter združenej prezentácie už roky uplatňujú v podstate všetky zúčastnené mestá a regióny. Napríklad v stánku Londýna s plochou okolo tisíc štvorcových metrov sa zúčastnilo vyše 100 spoluvystavovateľov zo súkromného sektora. Vysoko hodnotené boli aj sprievodné akcie Bratislavy, najmä prezentácia rozvojových území podľa nového územného plánu.

Tohtoročná štatistika veľtrhu ukazuje, že MIPIM si upevňuje svoju pozíciu najväčšieho európskeho fóra v tejto oblasti. Akreditovalo sa naň zhruba 21 000 účastníkov z viac ako 6000 spoločností 74 krajín, vystavujúcich na viac ako 20 000 m2 plochy, čím bol opäť prekonaný rekord veľtrhu. Zo Slovenska prišlo do Cannes vyše 20 spoločností vrátane významných nadnárodných investorov a developerov, ktorí už v Bratislave úspešne pôsobia a dokazujú tak stúpajúcu kvalitu slovenského investičného prostredia. Bolo to najviac účastníkov zo Slovenska v doterajšej sedemnásťročnej histórii veľtrhu.

Páčil sa vám článok?