V Petržalke 114 podnetov v súvislosti s eurom

28.4.2009
0
Páčil sa vám článok?

Občania bratislavskej Petržalky podali v súvislosti s eurom za viac ako tri mesiace 114 podnetov, z toho 95 anonymne. Zamestnanci úradu zároveň odpovedali na 348 eurootázok.

Samospráva totiž zriadila na miestnom úrade v budove Technopolu na Kutlíkovej ulici kontaktné Euromiesto, kde prijímali podnety na preverenie neoprávneného zvýšenia cien či rôznych neetických aktivít podnikateľských subjektov pôsobiacich na území mestskej časti.

Ako ďalej informoval hovorca Petržalky Ľubomír Andrassy, väčšina z podnetov – viac ako 80 – bola vyhodnotená ako neodôvodnená. Najčastejším takýmto podnetom boli sťažnosti na správanie sa obchodníkov, ktorí po 16. januári odmietali prijímať slovenské koruny, vysvetlil Andrassy.

V ďalších takmer 30 prípadoch sa občania na úrad obrátili so žiadosťou o preverenie oprávnenosti zvyšovania cien nájomného zo strany Bytového družstva Petržalka. Mestská časť sa v tejto súvislosti obrátila aj na Slovenskú obchodnú inšpekciu, zneužitie prechodu na novú menu zo strany podnikateľov sa zatiaľ nepotvrdilo.

Zriadenie kontaktného Euromiesta bolo pokračovaním kampane o informovaní o eure, ktorá sa v Petržalke skončila v decembri 2008. Kontaktné Euromiesto však vo štvrtok po 100 dňoch končí svoju činnosť.

Petržalčania sa však nemusia obávať, v prípade akýchkoľvek sporných otázok či postrehov sa môžu naďalej obracať na sekretariát starostu prostredníctvom internetovej adresy tlacove@petrzalka.sk. Zároveň môžu kontaktovať priamo pracovníkov Slovenskej obchodnej inšpekcie na stránke www.soi.sk. Prechod na euro stál mestskú časť 39-tisíc €.

(sita)

Páčil sa vám článok?