Novým poslancom je Kósa, kontrolórom Fiala

7.4.2009
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavská Petržalka má nového poslanca, po zložení sľubu sa ním stal Tibor Kósa. Nový poslanec nastúpil na miesto bývalého poslanca Stanislava Fialu, ktorý sa vzdal tejto funkcie po zvolení za miestneho kontrolóra.

Tibor Kósa bol kandidátom, ktorý vo svojom volebnom obvode bol prvý pod čiarou. V komunálnych voľbách koncom roka 2006 dostal Tibor Kósa takmer 790 platných hlasov, kandidoval s podporou strán SDKÚ-DS a KDH.

Miestne zastupiteľstvo dnes zároveň schválilo plat novému kontrolórovi Stanislavovi Fialovi. Kontrolór bude mesačne poberať 2 011,55 €, účinnosť rozhodnutia je od 1. apríla. Funkciu kontrolóra by mal vykonávať šesť rokov.

Z postu kontrolóra chce pokračovať vo svojom volebnom programe, napríklad zabezpečiť vyváženosť financovania jednotlivých položiek rozpočtu mestskej časti s jej úlohami. "Pôjde o vyšší stupeň kontroly," uviedol pred agentúru SITA ešte v marci Fiala.

Zasadzovať sa chce napríklad aj o transparentnosť či dodržiavanie všeobecne záväzných nariadení a iných predpisov schválených mestským zastupiteľstvom.

(sita)

Páčil sa vám článok?