Petržalskí poslanci opäť o vyhradenom parkovaní

6.4.2009
0
Páčil sa vám článok?

O vyhradenom parkovaní v bratislavskej Petržalke by mali opäť rokovať poslanci v utorok na miestnom zastupiteľstve. Dôvodom je stále nízky záujem verejnosti o takúto možnosť parkovania. Občania totiž môžu o vyhradené parkovanie požiadať od júna 2008.

Do konca minulého roka miestny úrad vydal "len" 158 povolení, pričom 19 bolo nakoniec na žiadosť daňovníka zrušených. Mestská časť má pritom pre projekt vyhradeného parkovania vyčlenených okolo 1600 - 1700 parkovacích miest.

Jedným z ovplyvňujúcich faktorov je cena za vyhradené parkovanie, jedno takéto miesto stojí ročne 606 € (18 250 korún). Mnohým občanom sa tiež nepozdáva, že celú sumu musia zaplatiť naraz. Keďže zníženie ceny za vyhradené parkovanie miestnym parlamentom viackrát neprešlo, mestská časť prichádza napríklad s návrhom rozdelenia úhrady na štyri splátky.

Na programe zastupiteľstva je aj nástup náhradníka na uvoľnený post miestneho poslanca, návrh výšky platu nového miestneho kontrolóra Stanislava Fialu, analýza dopadov finančnej a hospodárskej krízy na rozpočet mestskej časti, zavedenie elektronického verejného obstarávania v Petržalke, záverečná správa o likvidácii príspevkovej organizácii Bytový podnik Petržalka či návrh na vysporiadanie roku 2008 Bytovým podnikom Petržalka, s.r.o.

(sita)

Páčil sa vám článok?