Vajnory majú supermoderný rozhlas

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Zariadenie, ktoré umožní samospráve Vajnor vysielať v krízovom prípade informácie cez miestny rozhlas mobilným telefónom, odovzdali v tejto mestskej časti do užívania začiatkom marca.

„Roky nefunkčný drôtový rozhlas sme nahradili systémom bezdrôtového prenosu akustických informácií,“ informuje starostka mestskej časti Anna Zemanová. Zdôrazňuje jeho význam nielen ako komunikačného prostriedku, ale aj varovného prostriedku v prípade živelných pohrôm či iných katastrof.

V budove miestneho úradu je ústredňa, riadiaca počítačová stanica a vysielač, v obci potom 19 centrálnych bodov, na ktorých spočíva 65 tlakových reproduktorov. Rozhlas je vybavený funkciou priameho hlásenia cez mikrofón, ale poskytuje aj možnosť vysielať nahrané hlásenie doplnené znelkami či hudbou. Možno na ňom v predstihu naprogramovať celé relácie a vysielať ich vo vopred určenom čase. Jednoduchou manipuláciou možno vysielanie obmedziť len na niektoré časti obce a systém sa bude dať rozšíriť i do nových častí Vajnor. Rozhlasové hlásenia napokon budú dostupné aj na internetovej stránke Vajnor.

Páčil sa vám článok?