Voličský preukaz si vyzdvihlo už 1512 Petržalčanov

27.3.2009
0
Páčil sa vám článok?

Už 1512 voličov s trvalým pobytom v bratislavskej Petržalke si vyzdvihlo voličský preukaz pre druhé kolo voľby prezidenta. Preukazy vydáva Námietková kancelária zriadená vo vestibule miestneho úradu na Kutlíkovej ulici každý pracovný deň až do 3. apríla - do 12:00.

Agentúru SITA o tom dnes informoval hovorca Petržalky Ľubomír Andrassy. O vydanie voličského preukazu môže požiadať každý volič osobne alebo prostredníctvom poverenej osoby. Pred prvým kolom prezidentských volieb požiadalo o vydanie preukazu 1 566 Petržalčanov, ktorí sa v deň konania volieb zdržiavali mimo trvalého bydliska, v inej obci či meste na Slovensku.

"Po skúsenostiach z prvého kola volieb pristúpila miestna samospráva k odbúraniu bariér, ktoré by mohli brániť imobilným alebo starším občanom pri uplatnení ich volebného práva. Z organizačného hľadiska budú volebné miestnosti umiestnené výlučne na prízemiach budov, v ktorých pracujú jednotlivé petržalské okrsky," uviedol Andrassy.

Ak v niektorých školách nie je možné zo stavebného hľadiska zabezpečiť úplnú bezbariérovosť, voliči môžu podľa neho požiadať o voľbu do prenosnej volebnej urny. V týchto dňoch môže Petržalčan požiadať o zabezpečenie prenosnej urny priamo miestny úrad, na telefónnom čísle 02/ 68 28 68 22, na e-mailovej adrese tlacove@petrzalka.sk alebo v deň volieb tú okrskovú komisiu, v ktorej je zapísaný do zoznamu voličov.

(sita)

Páčil sa vám článok?