Škola na Fedinovej ulici ide do nájmu

26.3.2009
0
Páčil sa vám článok?

Záujemcovia o prenájom objektu bývalej Materskej školy na Fedinovej ulici musia svoje projekty doručiť miestnemu úradu najneskôr 15. apríla 2009 do 12.00 h.

Petržalská samospráva ponúka objekt formou verejnej obchodnej súťaže do dlhodobého nájmu. „Prihlásiť sa môžu fyzické i právnické osoby. Návrh musí mať aj cenovú ponuku za nájom objektu i priľahlého areálu, výšku finančných prostriedkov určených na rekonštrukciu budovy a ideový zámer bezprostredne súvisiaci s činnosťou zameranou na predškolskú, školskú výchovou,“ informoval hovorca petržalskej samosprávy Ľubomír Andrassy.

Podľa jeho slov podmienky obchodnej súťaže súvisia s rozhodnutím petržalských poslancov, ktorí schválili návrh na ďalšie využitie objektu bývalej materskej škôlky. Rozhodujúcou podmienkou limitujúcou prenájom budovy na obdobie dvadsať až tridsať rokov je preto aj to, že záujemca musí prevádzkovať školské zariadenie zaradené do siete škôl. Samospráva očakáva, že nový nájomca začne s jeho prevádzkou najneskôr v septembri 2010.

„Pri hodnotení projektov bude dôležitá cenová ponuka (do štyridsiatich percent), výška financií na rekonštrukciu objektu (do dvadsaťpäť percent) a významnú váhu budú mať aj odborné referencie žiadateľa (do pätnásť percent),“ dodal Ľubomír Andrassy.

(mm)
Páčil sa vám článok?