Ružinovským kontrolórom zostáva R. Harman

24.3.2009
0
Páčil sa vám článok?

Súčasný kontrolór bratislavského Ružinova Rastislav Harman bude v tejto funkcii pôsobiť i naďalej. Tajným hlasovaním o tom rozhodli miestni poslanci na dnešnom zasadaní zastupiteľstva, z 21 prítomných poslancov mu svoj hlas odovzdalo 20.

Kontrolór podpíše pracovnú zmluvu na plný pracovný úväzok k 25. marcu, vo funkcii by mal pôsobiť šesť rokov. O výške jeho platu by mali rozhodnúť poslanci na svojom ďalšom rokovaní. Miestny kontrolór napríklad kontroluje plán činností, vybavuje sťažnosti obyvateľov mestskej časti či dáva stanovisko k návrhu rozpočtu a záverečnému účtu Ružinova.

V bode rôzne sa poslanci opäť zaoberali návrhom ružinovského starostu Slavomíra Drozda, aby mal druhého zástupcu. Druhým vicestarostom sa mal stať Dušan Hruška, v kompetencii by mal životné prostredie, poriadok, čistotu a zeleň v mestskej časti. Prvý vicestarosta Dušan Pekár by mal na starosti sociálnu oblasť, rozšírili by mu právomoci aj v ekonomickej sfére. Návrh však nezískal dostatočnú podporu poslancov, z prítomných 28 za hlasovalo 13 poslancov, 15 hlasov bolo neplatných. Starosta sa pri tejto príležitosti vyjadril, že mu je to ľúto, pretože potrebuje druhého zástupcu, ktorý by sa zaoberal ochranou zelene v tejto mestskej časti.

Na návrh poslanca Valentína Mikuša odsúhlasili ružinovskí poslanci zníženie potrebného kvóra na počet poslancov v miestnom klube z pôvodných päť na tri. "Poslanec Hruška odišiel z klubu Smer-SD, takže v klube ostali iba štyria. Všetci zúčastnení poslanci podporili tento návrh, aby mali vlastný klub a boli súčasťou politického grémia," povedal pre agentúru SITA hovorca Ružinova Maroš Smolec.

(sita)

Páčil sa vám článok?