Petržalka vypísala súťaž na prenájom MŠ Fedinova

18.3.2009
0
Páčil sa vám článok?

Záujemcovia o prevádzkovateľa budovy bývalej materskej školy na Fedinovej ulici v bratislavskej Petržalke sa môžu prihlásiť do 15. apríla. V objekte bývalej škôlky by malo byť opäť školské zariadenie, o čom rozhodli miestni poslanci.

Prihlášku do verejnej obchodnej súťaže je potrebné podať v daný deň do 12:00 v uzatvorenej obálke na miestnom úrade na Kultíkovej ulici. Súčasťou prihlášky by mala byť aj cenová ponuka za prenájom objektu a priľahlého areálu ako aj predpokladané náklady na rekonštrukciu budovy. Samospráva pritom očakáva, že budúci nájomca by mal začať prevádzkovať budovu najneskôr v septembri 2010.

Nájomca by mal byť zároveň schopný prevádzkovať školský objekt 20 až 30 rokov. Oficiálne výsledky súťaže by mali byť známe do 1. mája, úrad ich zverejní na internetovej stránke mestskej časti www.petrzalka.sk. Agentúru SITA o tom dnes informoval hovorca Petržalky Ľubomír Andrassy.

Budovu bývalej materskej školy na Fedinovej ulici 7 prenajala v minulosti mestská časť súkromnej spoločnosti MEDIKA-R. Nezisková organizácia tu mala zriadiť Zdravotno-sociálny domov, nájomná zmluva bola podpísaná do 31. júla 2027. Zmluvné podmienky však nedodržala, nájomný vzťah preto ukončili.

Vedenie mestskej časti predložilo štyri možnosti využívania objektu. Prvé dve alternatívy hovorili o vrátení objektu do siete škôl a školských zariadení, pričom v jednom prípade mala objekt prevádzkovať mestská časť, v druhom prípade to mala byť súkromná osoba. Tretia alternatíva počítala s vybudovaním zariadenia sociálnych služieb, štvrtá navrhovala zariadenie zdravotníckych služieb. V súčasnosti je budova bývalej materskej školy prázdna, mestská časť však platí za jej stráženie.

(sita)

Páčil sa vám článok?