Starosta Ružinova chcel druhého zástupcu, neuspel

11.3.2009
0
Páčil sa vám článok?

Starosta bratislavského Ružinova Slavomír Drozd chcel druhého zástupcu, ktorým sa mal stať miestny poslanec Dušan Hruška, návrh však nezískal dostatočnú podporu poslancov. Hruška bol jediným kandidátom, poslanci hlasovali na dnešnom rokovaní tajným hlasovaním.

"Nielen prácu, ale aj určitú zodpovednosť chcem preniesť na môjho zástupcu, aby sme to lepšie zvládali," vysvetlil pre agentúru SITA starosta. Prvý vicestarosta Dušan Pekár by mal podľa neho na starosti sociálnu oblasť, rozšíril by mu právomoci aj v ekonomickej sfére.

Hruška by mal v kompetencii životné prostredie, poriadok, čistotu a zeleň v mestskej časti. Podľa starostu sa tak mohli lepšie realizovať podnety od občanov aj v určitom časovom horizonte. Podľa Drozda môže mať druhého zástupcu starosta mestskej časti, ktorá má viac ako 50-tisíc obyvateľov, umožňuje to Zákona o Bratislave.

Poslanci klubu SDKÚ-DS sa už v diskusii vyjadrili, že tento zámer nepodporia. "Vyjadrujem k tomuto bodu pochybnosti. V období hospodárskej krízy nie je vhodné, aby sme vynaložili ďalšie finančné prostriedky na plat druhého vicestarostu," zdôvodnil Martin Barkol z klubu. Poslanec Patrik Guldan (nezávislý) povedal, že ak bude mať druhý vicestarosta na starosti obnovu zelene, napríkald aj vo vútroblokoch, nebude mať s jeho zvolením problém.

(sita)

Páčil sa vám článok?