Včera bojovala Petržalka so snehom, dnes s vodou

24.2.2009
0
Páčil sa vám článok?

V bratislavskej Petržalke pokračujú aj dnes v odpratávaní snehu z chodníkov a ciest v správe mestskej časti. Podľa tlačového tajomníka petržalského miestneho úradu Ľubomíra Andrassyho by mali byť schodné všetky prístupové komunikácie ku školám, nemocniciam a sociálnym zariadeniam.

Upravené by mali byť tiež chodníky vedúce od zastávok mestskej hromadnej dopravy do vnútroblokov. Výnimkou sú podľa Andrassyho komunikácie, na ktorých je okolo troch alebo štyroch centimetrov utlačeného snehu.

"Toto by mala vyriešiť zmena poveternostných podmienok," uviedol pre agentúru SITA Andrassy. Ak by totiž použili na odstránenie tohto snehu niektoré z vozidiel zimnej služby, mohli by ho značne poškodiť, napríklad odtrhnúť na ňom radlicu.

Mestská časť zároveň rieši aj ďalší problém, a to topiaci sa sneh. Väčšina peších pracovníkov zo zimnej služby, ktorí sú v teréne, čistí kanálové vpuste. "Včera (v pondelok) bol problémom sneh, dnes hromadiaca sa voda," konštatoval Andrassy.

Miestny úrad aj naďalej upozorňuje všetkých správcov domov a vlastníkov nehnuteľností, aby si plnili svoje zákonné povinnosti v súvislosti so zimnou údržbou. V prípade porušenia všeobecne záväzného nariadenia im hrozia pokuty. "Nejde nám však teraz o to, aby sme ich pokutovali, skôr o to, aby si splnili povinnosť voči občanom," povedal ešte v pondelok Andrassy.

Mestská časť Petržalka spravuje 63 km chodníkov a 43 km ciest III. a IV. triedy.

(sita)

Páčil sa vám článok?