Do utorka sa môžu prihlásiť adepti na kontrolóra

22.2.2009
0
Páčil sa vám článok?

Kandidáti na post miestneho kontrolóra v bratislavskej Petržalke majú ešte dva pracovne dni na prihlásenie sa do výberového konania. Písomnú prihlášku môžu podať do utorka do 15:30 h v podateľni miestneho úradu na Kutlíkovej ulici.

O budúcom kontrolórovi by mali rozhodnúť poslanci tajným hlasovaním na marcovom zastupiteľstve. Na jeho zvolenie je potrebný súhlas nadpolovičnej väčšiny zo 40 poslancov. Ak v prvom kole nezíska ani jeden z kandidátov dostatočný počet hlasov, prebehne druhé kolo. V ňom budú poslanci vyberať z dvoch uchádzačov s najväčším počtom platných hlasov z prvého kola.

"Kancelária starostu doposiaľ eviduje tri oficiálne prihlášky," uviedol pre agentúru SITA tlačový tajomník petržalského miestneho úradu Ľubomír Andrassy. Nový kontrolór by mal nastúpiť do funkcie 1. apríla.

Miestny kontrolór je volený na šesť rokov. O túto verejnú funkciu sa môže uchádzať nielen Petržalčan, ale aj občan žijúci v inej mestskej časti, obci či meste Slovenska. Súčasťou prihlášky je profesijný životopis, výpis z registra trestov nie starší ako tri mesiace a úradne overená fotokópia dokladu o dosiahnutom vzdelaní. Uchádzač by mal mať pritom ukončené minimálne stredoškolské vzdelanie.

(sita)

Páčil sa vám článok?