Ružinovskí poslanci odmietli štúdie

20.2.2009
0
Páčil sa vám článok?

Konečné varianty urbanistických štúdií Štrkovecké jazero a Ružinovská ulica - východ sa poslancom ružinovského miestneho zastupiteľstva nepáčia. Odmietli ich na rokovaní 10. februára 2009.

Hlavným dôvodom má byť nezakomponovanie pripomienok stavebnej komisie. Výsledné varianty prezentovali verejnosti aj miestnym poslancom 28. januára 2009, kde sa podľa miestneho úradu mohli detailne oboznámiť s návrhmi a svoje konkrétne výhrady predložiť spracovateľom.

Starostu Ružinova Slavomír Drozda (Smer-SD) postoj poslancov prekvapil. Ku každej štúdii sa podľa neho konali verejné zhromaždenia občanov a výsledné varianty boli konsenzom medzi samosprávou, vlastníkmi pozemkov a obyvateľmi Ružinova. Starosta tvrdí, že oboznamovanie sa s takým závažným dokumentom priamo na rokovaní zastupiteľstva je neprofesionálne.

„Samozrejme, ich pripomienky doplníme a štúdie predložíme opäť. V štúdiách navrhujeme oveľa viac zelene, ako je to v platnom územnom pláne hlavného mesta a riešime parkovanie. Týmto chceme chrániť a rozširovať zeleň v Ružinove a chceme riešiť zlú situáciu so statickou dopravou," konštatuje S. Drozd.

(brn, rob)
Páčil sa vám článok?