Za odvoz vraku auta dostanú 33,19 eur

20.2.2009
0
Páčil sa vám článok?

Obyvatelia Petržalky majú aj v tomto roku šancu získať za odovzdanie starého, poškodeného motorového vozidla finančný príspevok. Každý majiteľ takého auta získa po jeho odovzdaní na ekologické spracovanie potvrdenie a finančný príspevok 33,19 eur.

„V minulom roku zaevidoval petržalský úrad 274 podaní v súvislosti so státím starého, poškodeného motorového vozidla na verejnom parkovisku. V 193 prípadoch bolo nahlásené vozidlo bez evidenčného čísla, a preto bolo viditeľne označené výzvou na jeho odstránenie, pričom 82 majitelia reagovali na upozornenie miestnej samosprávy a do 30 dní vozidlo z parkoviska odstránili. V roku 2008 až v 53 prípadoch majiteľ vozidla nereagoval na výzvu úradu, a preto bolo odtiahnutie vykonané autorizovanou spoločnosťou," prezradil tlačový tajomník mestskej časti Ľubomír Andrassy.

Podľa jeho vyjadrenia potvrdenie slúži majiteľovi pre potreby spojené s odhlásením auta z celoštátnej evidencie motorových vozidiel. Dôležitou podmienkou na bezproblémové vystavenie potvrdenia je aj predloženie veľkého a malého technického preukazu. V prípade, že vozidlo už nie je pojazdné, jeho odborný odvoz je možné dohodnúť na t. č. 0911 304 004. Náklady na jeho prepravu uhradí štát.

Svoje postrehy pri starých vrakoch môžu Petržalčania nahlásiť miestnej samospráve osobne počas stránkových dní na investičnom referáte alebo telefonicky na čísle 02/68 286 772.

(mm)
Páčil sa vám článok?