Petržalka má schválený rozpočet na tento rok

4.2.2009
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavská Petržalka bude v roku 2009 hospodáriť s vyrovnaným rozpočtom viac ako 25,3 mil. eur. Mestská časť tak po mesiaci nie je v rozpočtovom provizóriu. Rozhodli o tom poslanci na poslednom zasadnutí zastupiteľstva.

Najviac peňazí, takmer 11,8 mil. eur, pôjde do školstva, teda pre 11 základných a 19 materských škôl. Značná časť financií sa ujde aj sociálnym projektom, poslanci im odklepli okolo 1,2 mil. eur.

Mestská časť však zároveň pristupuje k úsporným opatreniam, týka sa to najmä chodu miestneho úradu. Oproti návrhu sa znižujú úspory o takmer 300 000 eur. "Jediným, komu sa zvýšia platy, sú učitelia a pracovníci materských škôl," povedal pre agentúru SITA tlačový tajomník petržalského miestneho úradu Ľubomír Andrassy.

Mestská časť má vo svojom rozpočte zahrnutých niekoľko nových projektov. Ide napríklad o nevyhnutné opravy terás, na ktoré dá okolo 166 000 eur. Taktiež plánuje revitalizovať menšie verejné ihriská za približne 66 000 eur. Mestská časť sa nevyhne ani oprave chodníkov a ciest či budovaniu nových parkovacích miest. Na tieto práce je zatiaľ v rozpočte vyčlenených 310 000 eur.

Petržalka plánuje v tomto roku pokračovať aj v niektorých rozbehnutých projektoch. Revitalizácie by sa mali dočkať ďalšie detské ihriská, v rozpočte je schválená čiastka viac ako 310 000 eur.

Obnovovať by sa mohol aj Sad Janka Kráľa. Mestská časť plánuje na tieto práce dať viac ako 13 000 eur, zároveň však bude žiadať o grant. Taktiež by mal pokračovať projekt predzáhradiek, čiže okrášľovacej iniciatívy. Mestská časť zatiaľ vyčlenila 17 000 eur. Na druhej stane sa však do rozpočtu nedostalo napríklad vytvorenie Kancelárie prvého kontaktu či vyhotovenie vízie Petržalky.

(sita)

Páčil sa vám článok?