V Petržalke vlani odovzdali 27 obecných bytov

30.1.2009
0
Páčil sa vám článok?

Po uzavretí piatich nových nájomných zmlúv v poslednom štvrťroku 2008 sa počet prenajímaných obecných bytov v Petržalke za vlaňajšok uzavrel na konečnom čísle 27.

„Mestská časť uzatvára nájomné zmluvy len na dobu určitú s tými Petržalčanmi, ktorí sú zaevidovaní v poradovníku záujemcov o byt, ich žiadosti prešli vecným posúdením a následne získali kladné odporúčanie sociálnej a bytovej komisie,” prezradil tlačový tajomník petržalskej samosprávy Ľubomír Andrassy.

„V miestnom zozname uchádzačov o nájomné byty je evidovaných bezmála 1500 žiadostí, pričom samospráva má dnes k dispozícii 844 bytov, ktoré prenajíma na základe zásad hospodárenia s bytmi. V zmluve sú okrem iného definované podmienky, kedy úrad môže bez prieťahov od nej odstúpiť. Ide hlavne o prípady spojené s neplatením nájomného či nerešpektovaním všeobecných pravidiel vzájomného spolunažívania v bytovom dome,“ informoval Ľubomír Andrassy.

Podľa jeho slov v roku 2008 pridelili byty v Petržalke len po neplatičoch, pričom v pätnástich prípadoch musel byť byt vyprataný na základe súdneho exekučného rozhodnutia. „Jeden byt bol pridelený žiadateľovi, ktorý nebol evidovaný v oficiálnom poradovníku a to preto, že išlo o príslušníka policajného zboru a pridelením bytu chce samospráva prispieť k stabilizovaniu stavu kvalitných policajtov pôsobiacich priamo v teréne.

„Podľa zásad hospodárenia môže o petržalský obecný byt požiadať každý občan, ktorý má trvalý pobyt v najväčšej bratislavskej mestskej časti najmenej päť rokov, nevlastní nehnuteľnosť určenú na bývanie a jeho mesačný príjem je vyšší ako 1,2 násobok životného minima,“ dodal Ľubomír Andrassy.

(mm)

Páčil sa vám článok?