Ružinov rokuje s mestom o zimnom štadióne

30.1.2009
0
Páčil sa vám článok?

Prioritou starostu bratislavskej mestskej časti Ružinov Slavomíra Drozda je, aby HC Slovan Bratislava mohol hrať najvyššiu hokejovú súťaž naďalej na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu. Pre plánovanú rekonštrukciu starej arény od mája tohto roku to však zrejme nebude možné.

Alternatívnym riešením pre Slovan je Zimný štadión Vladimíra Dzurillu na Štrkovci, ktorý stále nie je dokončený. Drozd a miestne zastupiteľstvo ponúkli štrkovecký štadión na predaj bratislavskému magistrátu, ktorý by ho mohol poskytnúť tak Slovanu, ako i ďalšej športovej verejnosti.

"Halu sme ponúkli mestu na predaj. Odpoveď zatiaľ nepoznáme. Za získané prostriedky by sme chceli na susediacich pozemkoch postaviť multifunkčný športový areál s plaveckým bazénom, ktorý by mal 50-metrové plavecké dráhy. Plavárne Bratislave veľmi chýbajú," uviedol pre TASR Drozd.

Na ostatnom rokovaní miestneho zastupiteľstva bratislavskej mestskej časti Ružinov, ktoré sa uskutočnilo koncom uplynulého roka, mali poslanci prerokovať návrh na prevod vlastníckeho práva rozostavaného Zimného štadióna Vladimíra Dzurillu do vlastníctva hlavného mesta Bratislavy. Predajná suma je okolo šesť miliónov eur (180 miliónov Sk). Predstavuje investície Ružinova na revitalizáciu zimného štadióna od roku 2005 a cenu pozemku.

Toto rozhodnutie ružinovskej samosprávy bezprostredne súviselo so zámerom hlavného mesta SR rekonštruovať Zimný štadión Ondreja Nepelu, ktorý by mal byť pripravený na MS v ľadovom hokeji v roku 2011. Drozd návrh na predaj ružinovského štadióna predbežne stiahol z programu rokovania. Ako zdôvodnil svoje rozhodnutie, "odpredaj si ešte vyžaduje rokovanie s primátorom Bratislavy Andrejom Ďurkovským a stanovisko mestského zastupiteľstva."

Nezanedbateľnú súčasť investičných zámerov tvoria potreby slovenského majstra extraligy, hokejového klubu Slovan Bratislava, ktorý chce naďalej kontinuálne hrať ligové, potenciálne európske hokejové súťaže v domácom prostredí. Avšak kapacita ružinovského Zimného štadióna Vladimíra Dzurillu je okolo 3500 ľudí. Je to menej ako tretina z kapacity starej arény Zimného štadióna Ondreja Nepelu.

(tasr)

Páčil sa vám článok?