Karloveskú starostku vinia z porušovania sľubov

29.1.2009
0
Páčil sa vám článok?

Desiati poslanci z Občianskeho klubu Karlova Ves v Bratislave obviňujú karloveskú starostku Ivetu Hanulíkovú z porušovania predvolebných sľubov. Argumentujú tým, že napriek sľubom o zastavení zahusťovania Dlhých Dielov sa tak ani po dvoch rokoch nedeje a na sídlisku sa stavia ďalej.

Ako príklad uvádzajú dodatočné schválenie navýšenia bytového domu na Matejkovej ulici, zlegalizovanie čiernej stavby pohostinstva Maják a ďalšie "flagrantné" porušenia sľubov v súvislosti s obmedzovaním výstavby. "Nastal čas, kedy je potrebné naliať si čistého vína a nehľadať stále falošné alibi, poprípade niekoho tretieho, na koho sa dá zvaliť vina," uvádza sa vo vyhlásení poslancov, ktoré má agentúra SITA k dispozícii.

Poslanci zároveň vyjadrujú ľútosť nad tým, že situácia v oblasti dopravy a parkovania je na Dlhých Dieloch neúnosná a občania spisujú petície. Občiansky klub zdôrazňuje, že miestne zastupiteľstvo odsúhlasilo zadania na vypracovanie zonálnych dokumentácií ako aj peniaze z rozpočtu na ich obstaranie. Opätovne poukazuje aj na nevyhnutnosť stavebnej uzávery pre dané sídlisko, ktoré je najviac "atakované" novými investičnými zámermi. "Nie je teda žiadny dôvod, aby stavebný úrad vo veci stavebnej uzávery nekonal, samozrejme, s dodržaním príslušných právnych predpisov," uvádza sa ďalej vo vyhlásení.

Starostka Karlovej Vsi Iveta Hanulíková prisľúbila stanovisko k tejto veci. Podľa pracovníčky miestneho úradu však má dnes starostka stránkové dni, preto sa vyjadrí až po ich skončení alebo vo štvrtok.

(sita)

Páčil sa vám článok?