Staré Mesto chce regulovať vonkajšiu reklamu

22.1.2009
0
Páčil sa vám článok?

Tento rok chce samospráva mestskej časti Staré Mesto prijať všeobecne záväzné nariadenie, ktorým by stanovilo pravidlá pri rozmiestňovaní vonkajšej reklamy na území mestskej časti. O podobnom nariadení hovoria už niekoľko rokov predstavitelia bratislavského magistrátu, doteraz však samospráva hlavného mesta v tomto smere nič nepodnikla.

O potrebe prijatia nariadenia o vonkajšej reklame staromestská samospráva začala hovoriť vlani, tento rok si predsavzala takéto nariadenie aj schváliť.

Vonkajšia reklama nie je zatiaľ regulovaná v žiadnej zo 17 mestských častí, príslušnú legislatívu nemá ani hlavné mesto. Vzorom pre staromestskú samosprávu má byť Žilina, kde po nástupe novej samosprávy už prijali všeobecne záväzné nariadenie, ktoré túto problematiku rieši.

Vonkajšiu reklamu umiestňujú v Bratislave reklamné spoločnosti podľa vlastného uvážania. Podmienkou je súhlas vlastníka pozemku, na ktorom chcú reklamné zariadenie osadiť, a súhlasné stanovisko Krajského dopravného inšpektorátu, ktorý však posudzuje umiestnenie reklamy z pohľadu bezpečnosti cestnej premávky.

Podľa dostupných informácií sú mnohé reklamné zariadenia osadené načierno, viaceré sú tiež v rozpore s pravidlami bezpečnosti cestnej premávky.

(pol)

Páčil sa vám článok?