Bratislavský kraj najviac navštevujú Česi

13.1.2009
0
Páčil sa vám článok?

Najväčší záujem o Bratislavský kraj majú spomedzi zahraničných turistov Česi. Tí už niekoľko rokov obsadzujú prvé miesta a predbiehajú tak návštevníkov z Nemecka, Talianska, Spojeného kráľovstva či Poľska.

Vyplýva to zo štatistických porovnaní návštevnosti v prvých polrokoch za posledné štyri roky. Kým za prvých šesť mesiacov roka 2005 navštívilo miesta či podujatia v kraji okolo 35-tisíc českých turistov, v roku 2006 to bolo viac ako 39-tisíc a za rovnaké obdobie roka 2008 to bolo takmer 45-tisíc turistov.

Najviac návštevníkov z Čiech pritom cestuje na územie Bratislavského kraja pre "jednodňovú turistiku" spojenú s biznisom, nákupmi či návštevou známych. Agentúru SITA informovala Katarína Krapková z Kancelárie predsedu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK).

Bratislavský kraj sa od štvrtka do nedele zároveň po šiestykrát predstaví na Medzinárodnom veľtrhu turistických možností Regiontour 2009 v Brne. Chýbať by nemali informácie o tradičných podujatiach, ku ktorým patria napríklad Dni otvorených pivníc na Malokarpatskej vínnej ceste, Kultúrne leto, Hradné slávnosti, Senecké leto v Podunajskom regióne, Korunovačné slávnosti či Bratislavské hudobné slávnosti.

Záujemcom bude tiež ponúknutá nová tradícia osláv úrody jabĺk - Jablkové hodovanie v Malokarpatskom regióne. Po prvýkrát bude mať BSK na trhu vlastný stánok, v ktorom sa predstavia zástupcovia z Malokarpatského a Podunajského regiónu, región Záhorie a hlavného mesta Bratislava.

(sita)

Páčil sa vám článok?