Miestny úrad v Lamači bude mať nové sídlo

12.1.2009
0
Páčil sa vám článok?

Miestny úrad v bratislavskom Lamači sa bude o niekoľko mesiacov sťahovať do nových priestorov. Pre tento účel vlani samospráva kúpila nevyužívanú budovu bývalej banky za 6,75 milióna Sk (224.059 eur).

"Teraz v nej víťaz verejnej súťaže robí vnútornú stavebnú rekonštrukciu," uviedla dnes pre TASR starostka Lamača Oľga Keltošová. Podľa nej budú v objekte na Malokarpatskom námestí oveľa vhodnejšie priestory ako v súčasnom sídle úradu na Heyrovského ulici. Na prízemí vytvoria klientske informačné centrum, prvé poschodie je vyčlenené pre administratívne oddelenia úradu. Vo vedľajšom objekte kina rekonštrukciou vytvoria priestor na zasadnutia miestneho zastupiteľstva a iné stretnutia občanov. Nový úrad bude zároveň v oveľa prístupnejšej lokalite, nachádza sa pri trhovisku a ďalších obchodoch či službách.

"Rekonštrukcia má byť ukončená v apríli a hneď sa chceme presťahovať," dodala Keltošová. Miestny úrad odíde z priestorov bývalých detských jasieľ. Tie by mali slúžiť opäť na predškolskú výchovu detí. V budove úradu je sedem obecných bytov, ktoré ostanú v užívaní rodín, pretože majú samostatný vchod.

(tasr)

Páčil sa vám článok?