Hlavný architekt bude mestským zamestnancom

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Poslanci mestského zastupiteľstva minulý týždeň schválili dodatok štatútu mesta Bratislavy, ktorý umožní obsadenie postu hlavného architekta. Táto zmena bola nutná, pretože pôvodné znenie štatútu nebolo v súlade so Zákonníkom práce.

Podľa prijatého dodatku štatútu bude hlavný architekt zamestnancom mesta v útvare primátora. To znamená, že ho už nebude schvaľovať a odvolávať mestské zastupiteľstvo. Ako sme už informovali, výberové konanie bolo neúspešné, a preto tento post na žiadosť bratislavského primátora Andreja Ďurkovského podľa všetkého dočasne zastúpi predseda Spolku architektov Slovenska Štefan Šlachta.

Hlavný architekt by mal zabezpečovať tvorbu princípov koncepcie a stratégiu územného rozvoja mesta, ako aj prípravu princípov architektonických zámerov na území mesta. Okrem toho bude koordinovať zharmonizovanie významných mestotvorných investičných zámerov s koncepciou rozvoja hlavného mesta, koncepciu územného rozvoja hlavného mesta s rozvojovými koncepciami mestských častí, ale aj medzinárodné aktivity a kontakty.

Páčil sa vám článok?