Mesto Bratislava kúpi podiel v Národnom tenisovom centre za 40 miliónov korún

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Poslanci mestského zastupiteľstva minulý týždeň schválili majetkovú účasť mesta Bratislava v akciovej spoločnosti Národné tenisové centrum. Mesto vloží 40 miliónov korún a získa tým 20,52 percenta akcií v hodnote 43,3 milióna.

Poslanci poverili bratislavského primátora Andreja Ďurkovského o majetkovom vstupe mesta do NTC po tom, ako vlani schválili predaj pozemkov pod objektmi Parku kultúry a oddychu spoločnosti Henbury Development za 280 miliónov korún, z čoho 150 miliónov má spoločnosť uhradiť v peniazoch a 130 miliónov vecným plnením vo forme vybudovania promenády. Majetkovým vstupom by mesto prostredníctvom svojho zástupcu v dozornej rade malo získať vplyv na činnosť NTC. Keďže NTC je reprezentačným športovým a kultúrnym stánkom celomestského a aj celoštátneho významu, ktorý je dejiskom väčšiny špičkových športových, kultúrnych a spoločenských podujatí v Bratislave, prínosom by bola aj možnosť propagácie mesta prostredníctvom akcií uskutočňovaných v NTC. Z hľadiska mesta je dôležitý najmä ten aspekt, že by vstúpilo do územia, ktorého rozvoj sa očakáva v dohľadnej budúcnosti v súvislosti s pripravovaným projektom vybudovania multifunkčného športovo-rekreačného komplexu Tehelné pole I.

Ako sme už informovali, existujúci zámer ráta s vybudovaním tohto komplexu v dvoch fázach. V prvej fáze by išlo o priestor medzi Trnavskou cestou, ulicou Odbojárov a Kalinčiakovou ulicou s plochou takmer 80-tisíc štvorcových metrov, ktorého súčasťou je už dnes Zimný štadión Ondreja Nepelu, vedľajšia ľadová plocha a kúpalisko Tehelné pole. Okrem športovísk a celoročne využívaného kúpaliska so zasúvateľnou strechou (podobnou ako na NTC) by tu mali byť aj obchody a hotel, uvažuje sa aj o vybudovaní multikina. Projekt ráta aj s rekonštrukciou Zimného štadióna Ondreja Nepelu. V ďalšej fáze by po dohode so Slovenským zväzom telesnej kultúry mal byť na mieste chátrajúceho cyklistického štadióna vybudovaný verejný športpark na ploche vyše 25-tisíc štvorcových metrov, slúžiaci najmä mestským športom a relaxu.

Páčil sa vám článok?