Nerozhodli o využití materskej školy Fedinova

25.11.2008
0
Páčil sa vám článok?

O budúcom využití priestorov bývalej materskej školy na Fedinovej ulici v bratislavskej Petržalke sa dnes nerozhodlo. Budova je síce už dlhší čas prázdna, ale strážená, čím mestskej časti vznikajú nemalé finančné náklady.

Poslanci na zasadnutí zastupiteľstva totiž nevybrali žiadnu zo štyroch predložených alternatív a prerušili rokovanie. "Mestská časť hľadá najvhodnejšie riešenie objektu," povedal petržalský starosta Milan Ftáčnik. Zatiaľ teda nie je známe, či daný objekt bude slúžiť v budúcnosti na školské, sociálne alebo zdravotnícke účely. Otázkou taktiež zostáva, či bude následne vybranú službu prevádzkovať mestská časť na vlastné náklady, alebo do hry vstúpi aj súkromný subjekt. Všetko by mal vyriešiť miestny parlament v decembri.

Budova bývalej materskej školy na Fedinovej ulici 7 prenajala mestská časť súkromnej spoločnosti MEDIKA-R. Nezisková organizácia tu mala zriadiť Zdravotno-sociálny domov, nájomná zmluva bola podpísaná do 31. júla 2027. Zmluvné podmienky však neboli dodržané, nájomný vzťah bol preto ukončený 30. septembra tohto roka. Vedenie mestskej časti predložilo štyri možnosti využívania objektu.

Prvé dve alternatívy hovorili o vrátení objektu do siete škôl a školských zariadení, pričom v jednom prípade mala objekt prevádzkovať mestská časť, v druhom prípade to mala byť súkromná osoba. Tretia alternatíva počítala z vybudovaním zariadenia sociálnych služieb, štvrtá alternatíva navrhovala zariadenie zdravotníckych služieb. Jednu z konkrétnych ponúk predložila spoločnosť SAAR, s.r.o. Tá by tu chcela vybudovať pobočku Národnej transfúznej služby. Budovu by si chcela pritom prenajať minimálne na 20 rokov, investovať by údajne mohla okolo 50 mil. korún (1,66 mil. €).

(sita)

Páčil sa vám článok?