Petržalskí poslanci o obnove ihrísk pre mládež

24.11.2008
0
Páčil sa vám článok?

O obnove a budovaní nových ihrísk pre mládež v rámci projektu TEENPLACE v bratislavskej Petržalke by mali v utorok rokovať poslanci na zasadnutí miestneho zastupiteľstva.

Cieľom projektu je revitalizovať už existujúce spevnené, betónové ihriská, ktoré boli vyhradené pre voľnočasové aktivity mladých.

"Projekt sa venuje stredoškolskej mládeži. Je to kategória, o ktorú ako keby sa nikto nestaral. Formálne pod miestnu samosprávu títo študenti nepatria. Kraj by sa o nich mal starať, jemu však zasa nepatria pozemky. My sme si povedali, že sú to naše deti, tu študujú a bývajú," povedal pre agentúru SITA petržalský starosta Milan Ftáčnik.

Miestna samospráva na tento zámer vybrala 28 plôch, z ktorých štyri až šesť by sa malo obnoviť v rámci prvej etapy revitalizácie v najbližších dvoch rokoch. Na výstavbu jedného TEENPLACE sa počíta s približne 800-tisíc korunami (26 555 €).

Na programe zastupiteľstva je aj správa o nakladaní s odpadom a o budovaní kontajnerových stanovíšť, všeobecne záväzné nariadenie o mieste a čase zápisu dieťaťa, návrh na dlhodobý prenájom pozemkov v areáli bývalej Materskej školy na Vavilovovej ulici 18 či alternatívy využitia objektu na Fedinovej ulici 7.

(sita)

Páčil sa vám článok?