Schválili urbanistickú štúdiu lesoparku Draždiak

20.11.2008
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavskí mestskí poslanci schválili dnes urbanistickú štúdiu nového mestského lesoparku Draždiak v mestskej časti Petržalka. Jej objednávateľom je hlavné mesto.

V materiáli o doplnení priorít mesta v oblasti investičných projektov schválených do roku 2010 vyčlenilo zastupiteľstvo na tento lesopark 130 miliónov Sk (4.315.209,45 eura).

Zastupiteľstvo prijalo zároveň stanovisko mesta, ktoré obsahuje pokyny na spracovanie čistopisu urbanistickej štúdie. Riešené územie má rozlohu 62 hektárov a má na ňom vyrásť moderný prírodno-krajinársky park s celomestskou rekreačnou funkciou. Ide o lokalitu, kde sa nachádzajú vodné plochy Veľkého a Malého Draždiaka. V lesoparku by mala byť drobná architektúra, pešie komunikácie, menšie ihriská a podobne.

V stanovisku sa uvádza i vyčistenie dna Malého Draždiaka, aby bol vhodný na kúpanie, vylúčenie umiestnenia Mini zoo na tomto území, vypustenie navrhnutej stavby hygienického zariadenia pri Dudovej ulici a rovnako aj hromadných garáží vo vnútrobloku na Starhradskej ulici. V dokumente sa ďalej píše, že do regulatívov treba doplniť nezlučiteľnosť spracovania drevnej hmoty s funkciou mestského parku.

V rámci autoremedúry si primátor Andrej Ďurkovský osvojil pripomienku, že v stanovisku mesta k urbanistickej štúdii nebude územná rezerva pre trasu vedenia a plošného vymedzenia prírodného vodného ramena.

(tasr)

Páčil sa vám článok?