V Petržalke prerokujú v decembri nariadenie o eure

18.11.2008
0
Páčil sa vám článok?

Miestne zastupiteľstvo mestskej časti Bratislava-Petržalka prerokuje v decembri všeobecne záväzné nariadenie, ktorým sa ustanoví presné prepočítanie miestnych daní, poplatkov zo slovenských korún na eurá.

V nariadení sa v plnej miere zohľadní Etický kódex, ktorým sa samospráva zaviazala zaokrúhľovať nové ceny v eurách v prospech občana, informoval dnes TASR petržalský hovorca Ľubomír Andrassy. Podľa neho je najväčšia mestská časť Bratislavy pripravená na prijatie eura. Z hľadiska vecných opatrení musí urobiť už len jeden krok - prijať toto nariadenie.

Samospráva bude pokračovať aj počas 1. polroka 2009 v aktivitách v oblasti prechodu na európsku menu. Dodal, že v sídle miestnej samosprávy bude zriadené kontaktné miesto, kde Petržalčania budú môcť informovať o neoprávnenom zvyšovaní cien, o možnom zneužívaní novej meny na nezákonné aktivity podnikateľských subjektov pôsobiacich v mestskej časti.

Doteraz prijaté opatrenia súvisiace s novým technickým, softvérovým vybavením miestnej samosprávy si vyžiadali takmer 800.000 Sk (26.555,13 eura), 200.000 Sk (6638,78 eura) bolo účelovo použitých na realizáciu podujatí smerujúcich k zvýšeniu informovanosti Petržalčanov o eure. Samospráva je pripravená finančne pomôcť mladým rodinám, ktoré sa z dôvodu prechodu na euro ocitnú vo vážnej sociálnej situácii. V tohtoročnom rozpočte je pre tento účel vyčlenených 150.000 Sk (4979,08 eura), uzavrel Andrassy.

(tasr)

Páčil sa vám článok?