Pri kúpe áut sa vraj porušili podmienky

11.11.2008
0
Páčil sa vám článok?

Pri tendri na nákup dvoch motorových vozidiel v bratislavskej Karlovej Vsi boli porušené stanovené podmienky súťaže. Opätovne to vo svojej správe skonštatovala kontrolórka Janka Mahďáková.

Podľa jej zistení totiž neboli počas výberového konania splnené kritériá, ktoré pre súťaž stanovil miestny úrad. Z kontroly i zo stanoviska znalca vyplynulo, že požiadavke vyhoveli aj tie vozidlá, ktoré komisia vylúčila zo súťaže. Mestská časť tak na základe rozhodnutia vytvorenej komisie nakúpila autá o približne 120-tisíc korún drahšie.

Na otázku, či sa dá povedať, že mestskej časti tak vznikla strata, odpovedala kontrolórka kladne. Zároveň požiadala prednostu miestneho úradu Alberta Liptovského, aby do 15. novembra 2008 nariadil opatrenie na odstránenie zistených nedostatkov. Prednosta však tvrdenia o škode pre mestskú časť odmieta. Argumentuje tým, že mestská časť mala v rozpočte na nákup áut vyčlenených 1,6 milióna korún a túto sumu sa nákupom vozidiel neprekročila.

Poslanci sa na dnešnom zasadnutí miestneho zastupiteľstva zaujímali tiež o výsledky kontroly vyplatenia odmien zamestnancom v roku 2007. Mestská časť ich vyplatila ešte v uplynulom roku, zaúčtované však boli až v roku 2008. Týmto krokom došlo k skresleniu údajov v hospodárení.

„Nikdy som nepovedala, že išlo o spreneverenie peňazí, išlo len o účtovnú chybu,“ povedala Mahďáková. Vyplácanie odmien však už prešetruje polícia, kontrolu na miestnom úrade už vykonal aj Najvyšší kontrolný úrad. Výsledky zatiaľ nie sú známe.

(sita)

Páčil sa vám článok?