Plán rozvoja Starého Mesta prístupný občanom

6.11.2008
0
Páčil sa vám článok?

Obyvatelia bratislavského Starého Mesta sa môžu oboznámiť s návrhom Programu hospodárskeho a sociálneho rozvoja mestskej časti. Verejná prezentácia sa uskutoční v utorok 11. novembra o 16:00 v Zichyho paláci na Ventúrskej ulici.

Ako agentúru SITA dnes informovala staromestská hovorkyňa Alena Kopřivová, prítomní budú aj spracovatelia návrhu. "Program hospodárskeho a sociálneho rozvoja je základný strategický dokument, ktorý vytýči hlavné smery rozvoja mestskej časti na nasledujúcich sedem až desať rokov, stanoví ciele, priority a opatrenia, ktorých cieľom je zlepšenie kvality života Staromešťanov," uviedla.

Občania sa do tohto procesu zapojili prostredníctvom dotazníka, pričom výstupy z dotazníka pomohli podľa Kopřivovej zhodnotiť význam navrhnutých opatrení z ich pohľadu. "Najvyššiu prioritu dávajú Staromešťania oblasti skvalitňovania životného prostredia, najmä ochrane zelene, a skultúrňovaniu verejných priestranstiev. Veľmi kriticky hodnotili zahusťovanie výstavby na území mestskej časti," spresnila. Druhou najvyššou prioritou bola podľa nej doprava, najmä parkovanie. Kopřivová dodala, že občania kládli dôraz aj na bezpečnosť a poriadok a zaujímala ich aj problematika materských a základných škôl na území Starého Mesta.

(sita)

Páčil sa vám článok?