Zeleň budú polievať vodou zo studne

6.11.2008
0
Páčil sa vám článok?

Samospráva Starého Mesta urobila ďalší krok k efektívnejšiemu nakladaniu s prostriedkami obecného rozpočtu. Miestne zastupiteľstvo v utorok schválilo 600 tisíc korún na vypracovanie projektovej a inžinierskej činnosti spojenej s vybudovaním studne pre úžitkovú vodu na Hviezdoslavovom námestí.

Zeleň na promenáde na Hviezdoslavovom námestí totiž mestská časť polieva pitnou vodou dodávanou Bratislavskou vodárenskou spoločnosťou, a.s., tou istou vodou sa plnia fontány na severnej strane námestia a pred sochou P. O. Hviezdoslava.

Len v roku 2007 mestská časť zaplatila za vodné a stočné na tomto námestí takmer 220 tisíc korún. Ďalších vyše 180 tisíc korún zaplatila samospráva za elektrickú energiu pre čerpadlá a celoročné vyhrievanie čerpacieho systému, pretože šachta na Hviezdoslavom námestí nie je odvetraná a vzniká v nej nežiaduca vlhkosť.

To všetko by sa malo od budúceho roka zmeniť. Ako potvrdil prednosta miestneho úradu Oliver Paradeiser, do konca tohto roka chce samospráva pripraviť projektovú dokumentáciu a geologický prieskum miesta vrtu, aby tu na budúci rok mohla byť vybudovaná nová studňa pre úžitkovú vodu.

Vodou zo studne chce staromestská samospráva zabezpečiť polievanie zelene na Hviezdoslavom námestí a Vajanského nábreží, prevádzku oboch staromestských fontán na promenáde a v letných mesiacoch chce vodu použiť na čistenie pešej zóny.

Vlastnú studňu má mestská časť už v Medickej záhrade, v budúcnosti uvažuje o vybudovaní ďalšej studne v Grassalkovichovej záhrade, kde sú však o niečo horšie hydrogeologické podmienky ako v Medickej záhrade či na Hviezdoslavom námestí.

(pol)

Páčil sa vám článok?